Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

2-pak Leviticus + Numeri

Verbond en dialoog; joodse lezing van de Tora

EAN: 9789493220362
Publicatiedatum:  23-05-2022
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 800

    Beschikbaar om te bestellen vanaf 23/05/2022

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00

Een voordelige set van 'NUMERI' en 'LEVITICUS’.

LEVITICUS is dé sleuteltekst van het jodendom. Mensen worden geroepen heilig te zijn, omdat God heilig is. Het volk ondergaat in de woestijn een drastische verandering: eerst werden ze door God bij de hand genomen, vanaf nu moeten ze zelf verantwoordelijkheid leren dragen.

– KATHOLIEK NIEUWSBLAD: “Leviticus heeft geen grote faam bij lezers: al die wetten en regels! Maar als je een paar hoofdstukken van Sacks’ boek over Leviticus gelezen hebt, ben je voorgoed op andere gedachten gebracht. “

– TROUW * * * * *: “Sacks toont zich een waar meester van de tekst ... hij laat allerlei verrassende en nieuwe betekenissen van de tekst oplichten ...”


NUMERI: De weg naar vrijheid is lang; vrijheid is een moeilijke opdracht. De reis is niet alleen fysiek, maar vooral psychologisch, moreel en spiritueel. De reis duurt zo lang als de tijd die de mens nodig heeft te veranderen.

– WOORD EN DIENST * * * * *: ”Het commentaar leest als een roman, onder meer door het beeldend taalgebruik en Sacks inlevingsvermogen.”

– INSPIRARE: "Voor liefhebbers van de Bijbel zijn dit werkelijk adembenemende stukken tekst.”

– TONY BLAIR: "Jonathan Sacks is een intellectuele reus. Hij weet inzichten uit de religie aan de moderne wereld te verbinden, en op een overtuigende manier het verhaal van het geloof opnieuw te vertellen. Een zeldzame prestatie."

– PAUL VAN TONGEREN, Denker des Vaderlands 2021-2023: “Iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van bijbeluitleg vindt in Sacks' toracommentaren indrukwekkende en leerzame voorbeelden.”

– THE JEWISH STANDARD: “Sacks heeft een geweldige prestatie geleverd ... Zowel de wijsheid van oude commentatoren als de moderne wetenschappers neemt hij mee in zijn betoog, zoals hij ook zijn lezers meevoert op hún reis door de Tora.”

– TROUW: * * * * * “Een must-read voor iedereen die nadenkt over de verhouding tussen politiek en religie' (over 'Exodus')

  EAN: 9789493220362
  Auteur: 
  Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   23-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 231 mm
  Breedte: 151 mm
  Dikte: 53 mm
  Gewicht: 1366 gr
  Voorraad:  Beschikbaar om te bestellen
  Aantal bladzijden: 800