Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

De menselijke onderneming

Het grote verhaal van geloof en economie

EAN: 9789493220331
Publicatiedatum:  16-11-2022
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 352

    Beschikbaar om te bestellen vanaf 16/11/2022

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00

Vond er in de geschiedenis een crisis plaats, dan kon alleen een nieuwe en grote inspiratie een uitweg bieden. In De menselijke onderneming volgt Otto Kroesen het spoor van dergelijke inspiraties. Ze gaven mensen een nieuw geloof en zelfverstaan en mondden uit in een nieuwe inrichting van economie en maatschappij.

Het grote verhaal begint bij de stammensamenleving, met hechte en ondernemende groepen. Hierna komen hiërarchische rijksculturen op, zoals Egypte en China, maar ook Israël en Griekenland hebben ons gevormd. Na de oudheid volgt onder meer de kerk van de martelaren, de islam en Europa; allemaal samenlevingen met een gemeenschappelijk verhaal.

Hebben moderne ondernemingen nog het besef van een groter verhaal? Mensen lijken alleen maar hun eigen (fragmentarische) levensverhaal te hebben. We worden geleefd, zijn ontworteld en thuisloos, verbrokkeld door drukke bedrijvigheid en vlugge sensaties. Kroesen kijkt niet alleen terug, maar duidt ook de uitdagingen van onze huidige tijd. Welk groot verhaal raapt ons bij elkaar?

OTTO KROESEN was tot 2022 docent ‘ethiek en cross-cultureel entrepreneurship’ aan de Technische Universiteit Delft. Eerder was hij gemeentepredikant en studentenpastor. Met de godsdienst- en maatschappijgeschiedenis van Rosenstock-Huessy als oriëntatiepunt werpt hij een onverwacht licht op de omwentelingen van ons tijdperk. Eerder publiceerde hij ‘Leven in organisaties: Ethiek, communicatie, spiritualiteit’.

  EAN: 9789493220331
  Auteur: 
  Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   16-11-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 242 mm
  Breedte: 162 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 568 gr
  Voorraad:  Beschikbaar om te bestellen
  Aantal bladzijden: 352