Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

4-pak Genesis + Exodus + Leviticus + Numeri


Nederlands | 23-05-2022 | 1456 pagina's

9789493220294

Paperback / softback


€ 99,99


 

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00
Tekst achterflap

Een voordelig 4-pak. Het zijn de eerste vier delen in het vijfdelige standaardwerk bij de Tora. Het resterende deel 5, Deuteronomium, verschijnt eind 2023.
In deze serie legt rabbijn Jonathan Sacks verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven. Elk essay is afzonderlijk te lezen.

GENESIS vertelt over de betekenis van het leven, doelbewust geschreven als een verhaal. Het gaat over enkele mensen en hun familie. Hun leven is ingebed in Gods schepping en krijgt vorm door persoonlijke relaties en keuzes. Door de verhalen van Genesis voorafgaand aan het boek Exodus te plaatsen, vertelt de Tora ons dat het persoonlijke vóór het politieke gaat.
EXODUS gaat over de geboorte van een natie en het samenleven als volk. Het vertelt over politiek, over de principes die het volk tot eenheid moeten maken: vrijheid, rechtvaardigheid en menselijke waardigheid. Een volk dat in vrijheid wil leven, heeft wetten nodig.
LEVITICUS is dé sleuteltekst van het jodendom. Voor het eerst klinkt het gebod ‘Heb je naaste lief als jezelf’. Mensen worden geroepen heilig te zijn, omdat God heilig is. Het volk ondergaat in de woestijn een drastische verandering: eerst werden ze door God bij de hand genomen; vanaf nu worden ze ingewijd in de heiligheid van het leven, waarbij hoort dat ze zelf verantwoordelijkheid leren dragen.
NUMERI gaat over de reis naar het beloofde land. De weg naar vrijheid is moeilijk en lang. Vrijheid kan niet bestaan zonder orde, moraal en de bereidheid om voor vrijheid te vechten. De reis naar het beloofde land is niet alleen fysiek, maar vooral psychologisch, moreel en spiritueel. De reis duurt zo lang als de tijd die de mens nodig heeft te veranderen.

– TROUW * * * * *: “Sacks toont zich een waar meester van de tekst ... hij laat allerlei verrassende en nieuwe betekenissen van de tekst oplichten ...”
– WOORD EN DIENST * * * * *: ”Het commentaar leest als een roman, onder meer door het beeldend taalgebruik en Sacks inlevingsvermogen.”
– INSPIRARE: "Voor liefhebbers van de Bijbel zijn dit werkelijk adembenemende stukken tekst.”
– TONY BLAIR: "Jonathan Sacks is een intellectuele reus. Hij weet inzichten uit de religie aan de moderne wereld te verbinden, en op een overtuigende manier het verhaal van het geloof opnieuw te vertellen. Een zeldzame prestatie."
– PAUL VAN TONGEREN, Denker des Vaderlands 2021-2023: “Iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van bijbeluitleg vindt in Sacks' toracommentaren indrukwekkende en leerzame voorbeelden.”
– THE JEWISH STANDARD: “Sacks heeft een geweldige prestatie geleverd ... Zowel de wijsheid van oude commentatoren als de moderne wetenschappers neemt hij mee in zijn betoog, zoals hij ook zijn lezers meevoert op hún reis door de Tora.”
– TROUW: * * * * * “Een must-read voor iedereen die nadenkt over de verhouding tussen politiek en religie”. "Beste religieboek 2019" (over Exodus)
– KATHOLIEK NIEUWSBLAD: “Leviticus heeft geen grote faam bij lezers: al die wetten en regels! Maar als je een paar hoofdstukken van Sacks’ boek over Leviticus gelezen hebt, ben je voorgoed op andere gedachten gebracht.".

Details

EAN :9789493220294
Auteur: 
Uitgever :Skandalon Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  23-05-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :151 mm
Dikte :96 mm
Gewicht :2357 gr
Status :Tijdelijk niet beschikbaar
Aantal pagina's :1456