Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

Vreugde voor verdriet

Rouwen om een geliefde met dementie

EAN: 9789492959874
Publicatiedatum:  15-09-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 136

    Bestelbaar beschikbaar vanaf 15/09/2020

Rouwen om een geliefde naast met dementie

Bij de ziekte dementie raken de hersenen in verval. Het proces eindigt met het uitvallen van steeds meer hersenfuncties. De meeste mensen met dementie bereiken dit eindstadium echter niet, doordat ze overlijden aan andere ouderdomsziektes. Dementie verandert ook iemands persoonlijkheid en/of gedrag. Naasten van iemand met dementie gaan als gevolg van deze persoonlijkheids- of gedragsverandering van hun geliefde door een rouwproces. In Vreugde voor verdriet vertelt de auteur over haar rouwproces om haar moeder met dementie. Ze schrijft over verlies, omgaan met verlies, lijden, overgave, verdriet, gemis en aanvaarding. Haar vertrekpunt is de vreugde van en haar geloof in God. God geeft vreugdeolie in plaats van een rouwgewaad. In het tweede deel van het boek zijn indrukwekkende verhalen te lezen van andere mensen die een geliefde hadden of nog hebben met dementie. Zij rouwen ook om het verlies van hun geliefde als gevolg van de persoonlijkheids- of gedragsverandering. Elk verhaal is uniek en laat hun kwetsbaarheid zien, maar ook hoe hun geloof in God hen kracht, moed en troost geeft.

Rouw om iemand die er nog wel is maar je niet meer herkent

Ira Stam (55) is ondernemer, schrijver, spre-ker en mantelzorger. Ze heeft gewerkt als projectleider en bijna twintig jaar erva-ring als bestuurder van diverse landelij-ke organisaties. Ze is lid van de Projecten Commissie van een grote, internationale plattelandsvrouwenorganisatie. Ze voert internationale adviseringsmissies en pro-jectbezoeken uit. Momenteel is ze bezig een onderneming in de zorg op te zetten. In 2019 verscheen het boek Blijf niet te lang weg, over liefdevolle (mantel)zorg en de-mentie, dat ze schreef met twee andere auteurs.

  EAN: 9789492959874
  Auteur: 
  Uitgever: Scholten Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   15-09-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 213 mm
  Breedte: 147 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 205 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 136
  Trefwoorden:   ira stam;scholten uitgeverij