Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes
EAN: 9789492959263
Publicatiedatum:  28-05-2019
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 120

   Tijdelijk niet beschikbaar

Waargebeurd verhaal over WOII.

Daniël is een heel gewone jongen uit Mokum. Net als alle kinderen gaat hij naar school, speelt hij in het park en gaat soms naar de markt. Maar op een dag mag dat allemaal niet meer. Hij moet zelfs een gele Davidster op zijn jasje gaan dragen. Dan weet hij dat hij anders is. Hij is een Jood. Het is oorlog en de Duitsers willen alle Joden in De Hollandse Schouwburg verzamelen. Als ze zelf niet gaan, dan worden ze uit hun huizen gehaald en ernaartoe gebracht. Maar Daniëls vader vertrouwt het niet. Daarom gaan papa, mama en hij ergens anders wonen. Ze gaan onderduiken in een groot herenhuis aan de kade. Zo hopen ze veilig te zijn en onvindbaar voor de Duitsers. Toch lukt het hun niet om uit handen van de vijand te blijven. Tot Daniël uit de rij wordt gehaald. Uit de rij is gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van Daniël Franschman.

Daniël krijgt elke dag nieuwe beperkingen en regels opgelegd zonder te snappen waarom. Als de Duitsers hem naar de Hollandse Schouwburg brengen, neemt zijn leven pas echt een drastische wending. Met een voetbalmatch als openingsscène weet Van 't Wout meteen een gezicht te geven aan Daniël. Ze vertelt alleen vanuit zijn beleving wat de lezer steeds dicht bij het verhaal houdt. Gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van Daniël Franschman. Bevat bronvermelding en authentieke foto's.

Uit de rij is gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van Daniël Franschman.

Henriëtte van ’t Wout is getrouwd en moeder van vijf dochters. Daarbij werkt ze in de wijkverpleging. Schrijven heeft ze altijd erg leuk gevonden. Dat begon toen ze nog maar net alle letters had geleerd. Toen knutselde ze al kleine boekjes in elkaar om er verhaaltjes in te krabbelen. Zo heette haar eerste boekje Het vogoltje, want spelling had ze nog lang niet onder de knie. Op de basisschool schreef ze schriften vol met zelf- verzonnen verhalen en op het voortgezet onderwijs werd Nederlands haar favoriete vak. Zelfs tijdens haar beroepsopleiding kon ze de verleiding niet weerstaan om van haar scriptie een boeiend verslag te maken. ‘Uit de rij’ is uiteindelijk haar debuut.

  EAN: 9789492959263
  Auteur: 
  Uitgever: Scholten Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   28-05-2019
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 189 mm
  Breedte: 127 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 206 gr
  Voorraad:  Tijdelijk niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 120
  Trefwoorden:   joods;waargebeurd;historisch;tweede wereldoorlog