Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

Uit de rij


Nederlands | 28-05-2019 | 120 Bekijk inkijkexemplaar

9789492959263

Hardback


€ 13,50


 

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00
Korte beschrijving/Annotatie

Waargebeurd verhaal over WOII.

Tekst achterflap

Daniël is een heel gewone jongen uit Mokum. Net als alle kinderen gaat hij naar school, speelt hij in het park en gaat soms naar de markt. Maar op een dag mag dat allemaal niet meer. Hij moet zelfs een gele Davidster op zijn jasje gaan dragen. Dan weet hij dat hij anders is. Hij is een Jood. Het is oorlog en de Duitsers willen alle Joden in De Hollandse Schouwburg verzamelen. Als ze zelf niet gaan, dan worden ze uit hun huizen gehaald en ernaartoe gebracht. Maar Daniëls vader vertrouwt het niet. Daarom gaan papa, mama en hij ergens anders wonen. Ze gaan onderduiken in een groot herenhuis aan de kade. Zo hopen ze veilig te zijn en onvindbaar voor de Duitsers. Toch lukt het hun niet om uit handen van de vijand te blijven. Tot Daniël uit de rij wordt gehaald. Uit de rij is gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van Daniël Franschman.

Recensie/Quote

Daniël krijgt elke dag nieuwe beperkingen en regels opgelegd zonder te snappen waarom. Als de Duitsers hem naar de Hollandse Schouwburg brengen, neemt zijn leven pas echt een drastische wending. Met een voetbalmatch als openingsscène weet Van 't Wout meteen een gezicht te geven aan Daniël. Ze vertelt alleen vanuit zijn beleving wat de lezer steeds dicht bij het verhaal houdt. Gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van Daniël Franschman. Bevat bronvermelding en authentieke foto's.

Slogan/Promotie

Uit de rij is gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van Daniël Franschman.

Biografie

Henriëtte van ’t Wout is getrouwd en moeder van vijf dochters. Daarbij werkt ze in de wijkverpleging. Schrijven heeft ze altijd erg leuk gevonden. Dat begon toen ze nog maar net alle letters had geleerd. Toen knutselde ze al kleine boekjes in elkaar om er verhaaltjes in te krabbelen. Zo heette haar eerste boekje Het vogoltje, want spelling had ze nog lang niet onder de knie. Op de basisschool schreef ze schriften vol met zelf- verzonnen verhalen en op het voortgezet onderwijs werd Nederlands haar favoriete vak. Zelfs tijdens haar beroepsopleiding kon ze de verleiding niet weerstaan om van haar scriptie een boeiend verslag te maken. ‘Uit de rij’ is uiteindelijk haar debuut.

Details

EAN :9789492959263
Auteur: 
Uitgever :Scholten Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  28-05-2019
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :189 mm
Breedte :127 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :202 gr
Status :Tijdelijk niet beschikbaar
Aantal pagina's :120
Keywords :  joods;waargebeurd;historisch;tweede wereldoorlog