Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

Het geschenk van Jacob Hoofdstuk 1 en 2

babylonische talmoed

EAN: 9789490708306
Publicatiedatum:  29-12-2011
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 392

    Beschikbaar om te bestellen vanaf 29/12/2011

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00

Dit deel bevat hoofdstuk 1 en 2 (van in totaal 9) van het Talmoed-tractaat Berachot, Zegenspreuken. Het is een herziene tweede druk, uitgebreid met o.a. de commentaren van Rasji. Dit deel handelt over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden, met name de tijd van het zeggen van het sjema en het achttiengebed.

Dit deel bevat hoofdstuk 1 en 2 (van in totaal 9) van het Talmoed-traktaat Berachot, Zegenspreuken. Dit deel handelt over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden, met name de tijd van het zeggen van het sjema en het achttiengebed. Hieromheen wordt het begrip tijd besproken. Het is een herziene tweede druk, uitgebreid met o.a. de commentaren van Rasji. Wilt u kennismaken met de Talmoedvertaling van De Leeuwe: dan adviseren wij hoofdstuk 4/5 van traktaat Zegenspreuken.

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel (Tenach) het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de Talmoed wordt besproken en becommentarieerd. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities.
De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten. Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd en wordt gevormd.


Auteur De Leeuwe is begonnen met het grote werk om - voor het eerst - de complete Talmoed op toegankelijke en nauwgezette wijze in het Nederlands te vertalen, verklaren en toe te lichten. Ook alle commentaren van de grote joodse geleerde Rasji worden vertaald en zo nodig toegelicht. Zijn commentaren zijn onmisbaar voor het lezen en begrijpen van de Talmoed.Jacob Nathan de Leeuwe (1950) - directe afstammeling van de eminente Rabbi Löwe, de Maharal (1525-1609) uit Praag - is arts en groot kenner van de joodse traditie. Hij is de auteur van de serie Sefer Mattenat Jaäkov, waarin dit deel verschijnt. Door zijn ouders werd hij in de joodse traditie opgevoed en leerde Talmoed met de huidige Opperrabbijn van Amsterdam A. Ralbag. De Leeuwe heeft talloze voorgangerfuncties binnen de joodse gemeenschap in Nederland vervuld en geeft cursussen voor beginners en gevorderden.

Woord vooraf door de uitgever Voorwoord van rabbijn Evers Voorwoord van de auteur Tractaat Zegenspreuken, hoofdstuk 1 Tractaat Zegenspreuken, hoofdstuk 2 Bijlagen • Het Hebreeuwse alfabet • De joodse maanden • Talmoed traktaten en hun afkortingen Woordenlijst

  EAN: 9789490708306
  Auteur: 
  Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   29-12-2011
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 305 mm
  Breedte: 218 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 1492 gr
  Voorraad:  Beschikbaar om te bestellen
  Aantal bladzijden: 392
  Reeks:   Tractaat zegenspreuken
  Trefwoorden:   berachot;jodendom;talmoed