Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspreuken

Babylonische Talmoed vertaald en toegelicht

EAN: 9789490708061
Publicatiedatum:  08-09-2010
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 360

    Beschikbaar om te bestellen vanaf 08/09/2010

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00

A4-formaat. Gebonden met leeslint. Dit deel bevat hoofdstuk 4 en 5 van 'Tractaat Zegenspreuken' van de Talmoed, en handelt met name over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden. Ook de commentaren van de grote joodse geleerde Rasji zijn vertaald en opgenomen.

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel (Tenach) het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de rest van de Talmoed wordt besproken en becommentarieerd. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities.
De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten.

Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd gevormd. Voor het eerst nu is de Talmoed op toegankelijke en nauwgezette wijze in het Nederlands vertaald, verklaard en toegelicht.

Jacob de Leeuwe, (1950) is arts en groot kenner van de joodse traditie. Hij is de auteur van de serie Sefer Mattenat Jaäkov (Het geschenk van Jacob), waarin dit deel verschijnt. Door zijn ouders werd hij in de joodse traditie opgevoed en leerde Talmoed met de toenmalige Opperrabbijn van Amsterdam A. Ralbag. De Leeuwe heeft talloze voorgangersfuncties binnen de joodse gemeenschap in Nederland vervuld en geeft cursussen voor beginners en gevorderden.

  EAN: 9789490708061
  Auteur: 
  Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   08-09-2010
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 305 mm
  Breedte: 218 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 1179 gr
  Voorraad:  Beschikbaar om te bestellen
  Aantal bladzijden: 360
  Reeks:   Tractaat zegenspreuken