Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

De Christenreis


Nederlands | 27-11-2018 | 384 Bekijk inkijkexemplaar

9789087181208

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 26,95


 

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00
Tekst achterflap

De Christenreis van John Bunyan is een van de belangrijkste werken uit de wereldliteratuur. Er zijn ook talloze vertalingen en bewerkingen van in het Nederlands. Deze nieuwe vertaling wil zoveel mogelijk recht doen aan de letterlijke tekst van Bunyan met al zijn eigenaardigheden. Tegelijk is gezocht naar Nederlandse tekst die goed leesbaar is voor lezers van deze tijd. Bovendien gaat het hier om de volledige vertaling van de definitieve tekst van De Christenreis, inclusief de lange gedichten aan het begin en aan het einde. Ook zijn de kanttekeningen die Bunyan zelf in de kantlijn heeft aangebracht volledig opgenomen. Daarnaast heeft de vertaler talrijke kanttekeningen gemaakt. Zij bevatten toespelingen op Bijbelteksten die Bunyan zelf niet noemt, historische bijzonderheden, theologische verduidelijkingen en toelichting op spreekwoorden en gezegden. Bovendien zijn in dit boek alle oorspronkelijke illustraties bij De Christenreis te vinden. De inleiding biedt een uitvoerige schets van het leven van Bunyan waarbij voortdurend verwezen wordt naar autobiografische elementen die in De Christenreis vele malen voorkomen. Vertaald en ingeleid door dr. A. Baars.

Biografie

John Bunyan (1628-1688) was een Engelse puriteinse predikant. Hij is vooral bekend geworden door zijn autobiografische werk Genade overvloeiende voor de grootste der zondaren en door zijn allegorieën De Christenreis en De Heilige Oorlog.

Details

EAN :9789087181208
Auteur: 
Uitgever :'t Gulden Boek (De Christelijke Boekence
Vertaler : Prof. Dr. A. Baars
Publicatie datum :  27-11-2018
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :224 mm
Breedte :153 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :606 gr
Status :Tijdelijk niet beschikbaar
Aantal pagina's :384
Reeks :  Puriteinse klassieken