Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

Met nieuwe ogen en een nieuw hart

Religieuze dienstbaarheid in beweging

EAN: 9789085284680
Publicatiedatum:  13-03-2018
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 112

   Tijdelijk niet beschikbaar

De dienstbaarheid die religieuze ordes en congregaties in het verleden steeds op zich hebben genomen, is in onze tijd niet vanzelfsprekend meer. Heel wat dimensies van deze dienstbaarheid, zoals onderwijs en zieken- of armenzorg, zijn vandaag overgenomen door de staat of door professionele organisaties. Bovendien zijn de meeste ordes en congregaties sterk uitgedund door het uitblijven van nieuwe roepingen, waardoor het engagement door steeds oudere (en steeds minder) schouders gedragen dient te worden. Toch behoort het element van dienstbaarheid wezenlijk tot het religieuze leven, of het nu gaat om actieve of om contemplatieve ordes en congregaties. De uitdagingen zijn legio: enerzijds moeten reeds bestaande vormen van dienstbaarheid opnieuw overdacht en geëvalueerd worden, anderzijds moet er gezocht worden naar nieuwe ideeën en initiatieven, waardoor het religieuze leven kan worden vernieuwd in en voor onze tijd.

Met bijdragen van Didier Croonenberghs, Maaike De Haardt, Lieve Dirken, Brian Heffernan, Rob Hoogenboom, Anton Milh, Emilio Platti, Stephan van Erp en Steven Wielandts.

  EAN: 9789085284680
  Uitgever: Halewijn NV
  Publicatiedatum:   13-03-2018
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 237 mm
  Breedte: 148 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 196 gr
  Voorraad:  Tijdelijk niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 112