Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

Leven in het licht van de wederkomst


Nederlands | 21-06-2024 | 188 pagina's

9789083154695

Paperback / softback


€ 14,95


 

   Beschikbaar om te bestellen

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00
Tekst achterflap

Hebben we oog voor de dingen die God aan het doen is in deze tijd? En zijn we voorbereid op de wederkomst van Jezus? De Bijbel laat zien dat de laatste fase van de eindtijd veel zal vragen van de mensheid, maar ook van Gods kinderen. Hoe kunnen we als gelovigen leven, maar ook standhouden in die tijd, zonder te worden lamgelegd door angst of paniek? In dit boek neemt emeritus predikant Dick Langhenkel je mee in een dieptestudie naar deze vragen. Op een warme, bemoedigende manier gaat hij in op de aanwijzingen die Jezus zelf gaf voor deze tijd. Tegelijkertijd houdt hij de lezer een spiegel voor: Jezus' woorden kunnen namelijk betekenen dat we moeten overschakelen naar een geheel andere instelling en levensstijl. Kortom, een boek dat om praktische navolging vraagt! Vervolg en verdieping van Dick Langhenkels succesvolle boek 'Leven wij in de dagen van Noach?' dat in 2020 verscheen.

Slogan/Promotie

‘Heel de Bijbel laat ons zien dat de laatste fase van de eindtijd niet alleen veel zal vragen van de mensheid, maar ook van Gods kinderen. Het kan betekenen dat we moeten overschakelen naar een geheel andere instelling en levensstijl.’ – Dick Langhenkel Zijn wij voorbereid op Jezus’ terugkomst? En heeft de Heer aanwijzingen gegeven over onze christelijke levenshouding en levenswandel in de dagen voor Zijn terugkomst? Als gelovigen hebben we immers een voorbeeldfunctie in de samenleving. Hoe zullen we dus leven, maar ook kunnen standhouden in de eindtijd? In Lucas 21 spreekt Jezus over het naderende oordeel over Jeruzalem, maar ook over een herhaling van dat oordeel in de toekomst. Zoals Hij concrete en praktische aanwijzingen gaf aan de gelovigen in die tijd over hoe zij moesten leven en handelen, geeft Hij die ook aan ons. Als Jezus bovendien bij voorbaat al zegt dat de dagen voor Zijn komst uitlopen op radeloze angst onder de volken, dan doen we er goed aan om Jezus’ woorden ter harte te nemen. Juist nu is er hemelse wijsheid nodig om steeds weer de juiste keuzes te maken en bijzondere genade, om niet te worden beheerst door paniek en angst. Een bemoedigende studie die om navolging vraagt!

Biografie

Ds. Dick Langhenkel (1945) is emeritus predikant. Hij werkte vele jaren mee aan het EO-radioprogramma: 'Ik zou wel eens willen weten' en zette samen met Henk Binnendijk de christelijke mannenverenigigin 'Mannen in Beweging' op. Voor de mannenbeweging schreef hij verschillende boeken, waaronder 'Man naar Gods hart' en 'Geroepen tot man'. Als predikant stond hij niet alleen in meerdere Nederlandse gemeenten, maar werkt hij ook vijftien jaar als legerpredikant. Zo zat hij begin jaren negentig midden in het oorlogsgeweld op de Balkan. Ook leidde hij vele conferenties, zat hij in het bestuur van het Evangelisch Werkverband en schreef hij meerdere boeken. Vorig jaar verscheen zijn prikkelende boek 'Leven wij in de dagen van Noach?'dat in korte tijd vier keer werd herdrukt.

Details

EAN :9789083154695
Auteur: 
Uitgever :Scholten Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  21-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :151 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :262 gr
Status :Beschikbaar om te bestellen
Aantal pagina's :188
Keywords :  geloofsopbouw;wederkomst