Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes

Waar Ga Je Naartoe


Nederlands |

9789076564548

Hardback


€ 19,50


 

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00
Korte beschrijving/Annotatie

Als geen ander is Elie Wiesel in staat gebleken om te midden van oorlog, vervolging en vervreemding het appel om humaniteit hoorbaar te maken. 

Waar ga je naartoe? Is Wiesel bij uitstek: hij spoort individuen en samenlevingen aan tot menselijk leven met perspectief. Wiesel wekt oudtestamentische personen en Talmoedische rabbi's tot leven. Zo worden ze tijdgenoten en gesprekspartners in het zoeken naar humaniteit. 

Elie Wiesel werd in 1928 in Siget (Roemenie) in een joods gezin geboren. Hij overleefde als jongeman Auschwitz en Buchenwald. Na de oorlog werkte hij in Frankrijk en de Verenigde Staten. Van zijn tientallen boeken hebben de meeste met zijn oorlogservaringen te maken. Zo is zijn ook in het Nederlands vertaalde autobiografische 'Nuit' (1958) een schokkende oproep om niet te vergeten tot welke onmenselijkheden de mens in staat is. Met zijn geschriften wil Wiesel dringend aansporen tot een leven in het perspectief van liefde en vrede. Zijn inspiratie zoekt hij daarbij bewust in de joodse traditie van Talmoed, profeten en chassidim. Wiesel kreeg in 1986 de Nobelprijs voor de Vrede. In dit boek gaat het vooral om essays en fragmenten, waarin Wiesel zijn appel tot humaniteit hoorbaar en zichtbaar wil maken. Het duidelijkst wordt dat in de hoofdstukken 'Verhalen' en 'En nu'. In het verhaal 'De bedelaar' is een bedelaar op zoek naar het woord dat God alleen voor hem heeft bestemd. Na een lange zoektocht vindt hij het woord in de blauwe ogen van een vrouw, 'helder als die van een kind'. Deze bundel is vooral geschikt voor lezers met interesse voor de joodse spiritualiteit.

Details

EAN :9789076564548
Auteur: 
Uitgever :Skandalon
Uitvoering :Hardback
common.Language : Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :157 mm
Dikte :15 mm
Status :Niet bestelbaar