Winkel & Ontmoeting ✓ Gratis verzending boven 50,- ✓ Bezorgmogelijkheid op ander adres ✓ Gratis afhalen in de winkel ✓ Gratis cadeaupapier diverse keuzes
EAN: 9789044644005
Publicatiedatum:  24-09-2019
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 352

    Beschikbaar om te bestellen vanaf 24/09/2019

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 50,00

Binnen de grenzen van de voormalige Verenigde Staten heeft een christelijke beweging de macht gegrepen. In deze nieuwe Republiek Gilead dient eenieder naar de letter van het Oude Testament te leven. Vanfred, de vertelster, behoort tot de nieuwe klasse der ‘Dienstmaagden’, die slechts één doel heeft: zich voort te planten. Alleen ’s nachts in haar sobere kamer is ze vrij om zich over te geven aan haar illegale herinneringen: het lezen van boeken, haar eigen naam, het nu irrelevant geworden begrip ‘liefde’.
In een sobere stijl, die afwisselend koele observatie, ontroering, wanhoop, hartstocht en wrange humor reflecteert, legt Vanfred het zwarte hart bloot dat schuilgaat achter de kalme façade van een reactionair establishment. Een regime dat bepaalde stemmingen in onze maatschappij tot een even logische als huiveringwekkende conclusie doordrijft: is dat een futuristisch schrikbeeld, of de ware nabije toekomst van Amerika?

Het verhaal van de Dienstmaagd verscheen in 2017 als tv-serie, met in de hoofdrollen Elisabeth Moss, Samira Wiley en Joseph Fiennes. De serie werd lovend ontvangen, won vijf Emmy’s en is al aan haar derde seizoen toe.

Margaret Atwood (Ottawa, 1939) wordt beschouwd als de ‘grande dame’ van de Canadese literatuur. Ze woont in Toronto en verwierf de afgelopen halve eeuw een miljoenenpubliek. In september 2019 verschijnen de bijbehorende graphic novel en de langverwachte opvolger van dit boek, De testamenten.

‘Politiek geëngageerd en guur, maar even geestig en wijs.’
The Guardian

Over Margaret Atwood:

‘Meeslepend, opwindend (…) Margaret Atwood is een levende legende.’
The New York Times Book Review

  EAN: 9789044644005
  Auteur: 
  Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
  Vertaler:  Gerrit de Blaauw
  Publicatiedatum:   24-09-2019
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 213 mm
  Breedte: 138 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 446 gr
  Voorraad:  Beschikbaar om te bestellen
  Aantal bladzijden: 352