De Christelijke Boekhandel voor Enschede en omstreken!

Over David

Geschiedenis

In november 1990, opende Boekhandel David haar deuren aan de Beltstraat nr. 45, in Enschede. Wat begonnen was als een boekentafel in de Evangelische Gemeente, was uitgegroeid tot een zelfstandige winkel. Voortaan niet alleen verkoop van boeken en Bijbels, maar ook van muziek, films, kaarten, magazines en cadeau-artikelen. Maike Smit en Ton en Dinie van der Woude (tot september 2015) zijn de mensen die zich vanaf het begin hebben ingezet en enorm veel energie hebben gestopt in het tot stand komen van deze christelijke boekhandel.

Team

Vanaf het begin is de winkel gerund door een team van vrijwilligers. Al deze vrijwilligers doen het werk met veel plezier, vanuit een verlangen om God te dienen en om een steentje bij te dragen aan het verspreiden van het Evangelie in Enschede en omstreken. Het is heel bijzonder dat God altijd weer voorziet in een nieuwe medewerker als iemand met het werk moet stoppen.

Wat kenmerkend is door de jaren heen, is de warme teamgeest van de medewerkers onder elkaar, steeds een bonte mengeling van allerlei kerkelijke gezindten. De diversiteit van de kerken waar de medewerkers vandaan komen is nooit een belemmering geweest. De basis is het samenbindend geloof in de Here Jezus. Inmiddels is er naast de vrijwilligers één betaalde parttime kracht in dienst.

Tekst gaat verder onder foto
 
Uit fotoalbum

Winkel & Webwinkel

Wij willen een open winkel zijn voor iedereen; christenen uit alle kerkelijke gezindten, en mensen die meer over het geloof willen weten.
We staan graag voor u klaar om u te voorzien van Bijbels, geloofs-opbouwende boeken, Christelijke romans, kaarten, muziek, films, magazines en cadeau artikelen.​ Ook kunt u artikelen voor school, uw kerk, en studiegroep bestellen, en meedoen aan creatieve workshops en voorleesuurtjes voor kinderen. Sinds 2015 hebben we, als extra service voor u, deze webwinkel gerealiseerd. Kortom, ontwikkelingen waar we heel blij mee zijn, en waarvoor we God danken!

Visie

Onze visie is het aanbieden van materialen waardoor het Evangelie (= Het goede nieuws van Jezus Christus) wordt uitgedragen en daarmee de omgeving in contact te brengen met het Woord van God. Dit komt ondermeer terug in ons logo. Een duif, als beeld van de Heilige Geest; de ene vleugel is een boek en de andere een muziekbalk. De duif draagt als het ware David. Daarbij reserveren wij jaarlijks een deel van de winst voor een of meer goede doelen, zoals Bep Langhout, een Bijbelvertaler in Kameroen.

Citybijbel

Als u nog geen Bijbel heeft (of iemand kent die nog geen Bijbel heeft), kunt u in onze winkel een gratis Citybijbel ophalen.
Klik hier voor meer informatie. Hier kunt u ook lezen hoe u de Citybijbel kunt sponsoren.