De Christelijke Boekhandel voor Enschede en omstreken!

Bekijk hier het fotoalbum

Over David   

Geschiedenis   -   Team   -   Winkel & Webwinkel   -   Visie   -   Citybijbel   -   Fusie

Geschiedenis

In november 1990, opende Boekhandel David haar deuren aan de Beltstraat nr. 45, in Enschede. Wat begonnen was als een boekentafel in de Evangelische Gemeente, was uitgegroeid tot een zelfstandige winkel. Voortaan niet alleen verkoop van boeken en Bijbels, maar ook van muziek, films, kaarten, magazines en cadeau-artikelen. Maike Smit en Ton en Dinie van der Woude (tot september 2015) zijn de mensen die zich vanaf het begin hebben ingezet en enorm veel energie hebben gestopt in het tot stand komen van deze christelijke boekhandel.

Team

Vanaf het begin is de winkel gerund door een team van vrijwilligers, waarvan door de jaren heen al een flink aantal de revue zijn gepasseerd. Al deze vrijwilligers doen het werk met veel plezier, vanuit een verlangen om God te dienen en om een steentje bij te dragen aan het verspreiden van het Evangelie in Enschede en omstreken. Het is heel bijzonder dat God altijd weer voorziet in een nieuwe medewerker als iemand met het werk moet stoppen.

Wat kenmerkend is door de jaren heen, is de warme teamgeest van de medewerkers onder elkaar, steeds een bonte mengeling van allerlei kerkelijke gezindten. De diversiteit van de kerken waar de medewerkers vandaan komen is nooit een belemmering geweest. De basis is het samenbindend geloof in de Here Jezus. Inmiddels is er naast de vrijwilligers één betaalde parttime kracht in dienst.

Tekst gaat verder onder foto

Uit fotoalbum

Winkel & Webwinkel

De bekendheid van de winkel is in de laatste jaren flink toegenomen en de omzetten zijn evenredig meegegroeid, zelfs in de afgelopen jaren van economisch “zwaar weer”…!  Daarom bedanken we u voor uw bezoek aan onze winkel, want daarmee helpt u ons om in deze tijden als Christelijke Boekhandel in Enschede te blijven bestaan !

15 jaar na aanvang is het winkelinterieur geheel vernieuwd. En sinds 2015 hebben we, als extra service voor u, deze webwinkel gerealiseerd. Kortom, een ontwikkeling waar we heel blij mee zijn, en waarvoor we God danken!

Tekst gaat verder onder foto

Uit fotoalbum

Visie

Boekhandel David wil een winkel zijn die materialen aanbiedt voor iedereen die meer wil weten over Jezus, en alle christenen en kerkelijke gezindten.

Onze visie is het aanbieden van materialen waardoor het Evangelie (= Het goede nieuws van Jezus Christus) wordt uitgedragen en daarmee de omgeving in contact te brengen met het Woord van God. Dit komt ondermeer terug in ons logo. Een duif, als beeld van de Heilige Geest; de ene vleugel is een boek en de andere een muziekbalk. De duif draagt als het ware David. Daarbij reserveren wij jaarlijks een deel van de winst voor een of meer goede doelen, zoals Bep Langhout, een Bijbelvertaler in Kameroen.

We staan graag voor u klaar om u te voorzien van Bijbels, geloofs-opbouwende boeken, Christelijke romans, kaarten, muziek, films, magazines en cadeau artikelen.​

Citybijbel

Als u nog geen Bijbel heeft (of iemand kent die nog geen Bijbel heeft), kunt u in onze winkel een gratis Citybijbel ophalen.
Klik hier voor meer informatie. Hier kunt u ook lezen hoe u de Citybijbel kunt sponsoren.